Taze Fasulye Tarifi

Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı yemek tariflerinin vazgeçilmezleri arasında yerini alan taze fasulye oldukça leziz bir yemektir. Biz bu eşsiz lezzetin içerisine domates ve kuru soğan ilavesiyle de tadına tat kattık. Gelin sizler için hazırlamış olduğumuz bu eşsiz lezzetli tarife bir göz atalım.

Taze Fasulye İçin Malzemelerimiz:

  • 600 gram taze fasulye
  • 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 adet orta boy sulu domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanlarınızı küp şeklinde doğrayın.
  2. Domateslerinizi rendeleyin.
  3. Fasulyelerinizi kılçıklarından arındırın.
  4. 5 yemek kaşığı zeytinyağınızı yemeğinizi yapacağınız tencereniz içerisine ekleyin ve yağınızı kızdırın.
  5. Doğramış olduğunuz 1 adet büyük boy soğanınızı tencereniz içerisine ekleyin ve hafif bir renk alana dek kavurun.
  6. 600 gram doğranmış ve kılçıklarından arındırmış olduğunuz fasulyenizi de tencerenize ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.
  7. 2 çay kaşığı tuzunuzu ekleyin.
  8. 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin.
  9. 3 adet rendelenmiş olan domateslerinizi ekleyin.
  10. 1 su bardağı sıcak suyunuzu ekleyip güzelce karıştırın.
  11. Tencerenizin kapağını kapatın ve fasulyeleriniz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın. Afiyet olsun!

Taze Fasulyenin Püf Noktası: Elinizde bulunan fasulyelerin cinsine göre pişirme süresi azalabilir veya artabilir. Bol miktarda sulu ve rendelenmiş domates kullanmak isterseniz sıcak su eklemeden de taze fasulyenizi pişirebilirsiniz. Taze fasulyenizin tadına tat katmak için, ocaktan almış olduğunuz taze fasulyelerinizi servis ederken üzerinde hafif bir şekilde zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Taze Fasulye yemeğinin en önemli püf noktası ise, fasulyelerin kılçıklarından ayrılmasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir